Jeg har i flere år brukt Avast antivirus, men også anbefalt Avast til andre da det skorer høyest i mange av testene, og det skal være et svært bra gratis antivirusprogram.

Nå viser det seg derimot at Avast selv spionerer på meg og registrerer hvert klikk. Dette selger de til tredje parter. Amerikanske Motherboard og PCMag har avslørt at antivirusselskapet Avast videreselger innsamlede brukerdata til tredjeparter. Det skriver Din Side 28. januar.

Avast, som står bak antivirusprogrammene Avast og AVG, som brukes av flere hundre millioner personer verden rundt, selger sensitive brukerdata til tredjeparter

Dataene de to magasinene har fått innsyn i inkluderer Google-søk, adressesøk i karttjenester, besøk på LinkedIn-sider, YouTube-videoer og søk og aktivitet på pornonettsteder.

Motherboard understreker at dataene som er blitt solgt, ikke inneholdt personlig informasjon, som brukernavn. Men ettersom dataene inneholder såpass mye detaljert informasjon, sier eksperter, som nettstedet har vært i kontakt med, at det kan være mulig å avsløre identiteten til brukerne.

Så, paradoksalt nok er det dem som skal beskytte oss mot spionasje som selv spionerer…