Avast antivirus registrerer hvert eneste klikk og selger informasjonen

Jeg har i flere år brukt Avast antivirus, men også anbefalt Avast til andre da det skorer høyest i mange av testene, og det skal være et svært bra gratis antivirusprogram.

Nå viser det seg derimot at Avast selv spionerer på meg og registrerer hvert klikk. Dette selger de til tredje parter. Amerikanske Motherboard og PCMag har avslørt at antivirusselskapet Avast videreselger innsamlede brukerdata til tredjeparter. Det skriver Din Side 28. januar.

Avast, som står bak antivirusprogrammene Avast og AVG, som brukes av flere hundre millioner personer verden rundt, selger sensitive brukerdata til tredjeparter

Dataene de to magasinene har fått innsyn i inkluderer Google-søk, adressesøk i karttjenester, besøk på LinkedIn-sider, YouTube-videoer og søk og aktivitet på pornonettsteder.

Motherboard understreker at dataene som er blitt solgt, ikke inneholdt personlig informasjon, som brukernavn. Men ettersom dataene inneholder såpass mye detaljert informasjon, sier eksperter, som nettstedet har vært i kontakt med, at det kan være mulig å avsløre identiteten til brukerne.

Så, paradoksalt nok er det dem som skal beskytte oss mot spionasje som selv spionerer…

1 Comment on Avast antivirus registrerer hvert eneste klikk og selger informasjonen

 1. Nettsikkerhet // 1. februar 2020 at 15:27 // Svar

  Avast avslutter omstridt datainnsamling

  Antivirusselskap videresolgte brukerdata. Nå har selskapet besluttet å stenge Jumpshot-prosjektet med øyeblikkelig virkning.

  I et åpent brev skriver Ondrej Vlcek, toppsjef i Avast, at selskapets hovedfokus er å beskytte brukerne og alt annet er uakseptabelt. https://bit.ly/3aWwpRT

  «Derfor har jeg, sammen med styret, besluttet å terminere Jumpshots datainnsamling og trapper ned Jumpshots drift med øyeblikkelig virkning», skriver han.

  Vlcek skriver videre at selv om dette vil ramme hundrevis av lojale ansatte i Jumpshot og flere titall kunder, er det det riktige å gjøre.
  https://www.dinside.no/data/avslutter-omstridt-datainnsamling/72089354

Leave a comment

Your email address will not be published.


*